november, 2023

23november18:3019:30Fortælling om Tiden på Helsingør Værftaf Ole Jens Nielsen, tidligere ansat på Helsingør Skibsværft og i dag frivillig på Værftsmuseet.

Mere

Det skal der ske

Vi får besøg af Ole Jens som fortæller om den spændende tid, da han arbejdede på Helsingør Skibsværft og hvad vores haller blev brugt til inden vi rykkede ind med alle vores madstader. 

Gennem hans fortællinger får I indblik i det liv og de håndværk, der har været i værftshallerne. Det er et vigtigt stykke industrihistorie fra Helsingør.

Ole Jens tager udgangspunkt i værftet i 1950’erne, hvor han startede som maskinlærling hos lærlingemesteren ’Hoved og Røv’. Gennem anekdoter om episoder og mennesker deler han sine erindringer med jer på en sjov og inddragende måde. Han bevæger sig op gennem tiden og kommer blandt andet ind på øgenavne, fusk, kammeratskab, kulde og tiden da Værftet måtte lukke for nybygningsanlægget i 1983.

Fortællingerne er uformelle og lægger op til spørgsmål og supplerende anekdoter fra publikum.

 

Inden Ole Jens fortæller om hans tid på værftet, kan I nyde et lækkert måltid fra en af vores mange madstader, her er 13 stader at vælge fra. Foredraget er ganske gratis, men kom i god tid og sæt jer godt til rette i de bløde sofaer foran scenen, så I kan nyde en aften i godt selskab. 🍟🥗🥩🍕🍔🌯🥂🍻🥘

Tidspunkt

(Torsdag) 18:30 - 19:30

Lokation

Værftets Madmarked

X