Læs mere om maden på Værftets Madmarked!

The Black Olive

Authentic Greek Cuisine

For 6 år siden var Bianca på Santorini og faldt pladask for kulturen, gæstfriheden og ikke mindst maden. 

Hun har nu gjort det til sit mål, at føre dig til den ægæiske sommervarme med et udvalg af retter, nøje tilberedt med kærlighed for både smagen og den traditionelle græske kultur, som hun bringer med sig, fra hjertet af Santorini.

Hvis du synes du har oplevet Biancas smil, gæstfrihed og høje stemme, så er det nok fordi hun har arbejdet for et af Værftets Madmarkeds andre stader, hvor hun gennem de sidste 5 år har bragt glæde og godt humør til værftets besøgende. I dag får du den samme og altid smilende Bianca i græske rammer hos “The Black Olive”.

En længe ventet drøm, hvor hun stolt byder besøgende på kendte græske retter som gyros, græsk salat og tzatziki. Og er det første gang du træder ind i det græske køkken, skal du ikke tøve med at spørge, for så vil Bianca altid komme med sine personlige anbefalinger, så du får den bedste oplevelse.

Det græske køkken er kendt for sine gode, friske råvarer og masser af grøntsager, så menuen er også velegnet til vegetarer og veganere.

Så kom ned og spred kærlighed, oregano, gode vibes og oliven med os, alt i mens du nyder den autentiske græske cuisine.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Bõff burgerbar

Man ved, at man har lavet et home-run af en burger, når man er blandt de ni nominerede til årets burger i Danmark 2020, som tilfældet var for Bøff Burgerbar.

Den hæderkronede burger består af en saftig bøf med bacon og smeltet cheddarost i en sprød briochebolle kombineret med tomat, salat, rødløg, pickles og den hemmelige “jungle-sauce”, som får munden til at løbe i vand. Men den er blot en af de mange lækre burgere, som du kan få hos Bøf Burgerbar.

Bøff Burgerbar har snart fire år på bagen og er et vaskeægte Helsingør-hit, der i den grad har vokseværk.
Burgerkæden startede i Stjernegade i Helsingør, men de velsmagende burgere kan nu også fås i Hillerød, Valby, Sydhavnen og så selvfølgelig på Værftets Madmarked.

Bag Bøff Burgerbar står Søren Larsen, som har en vision om at sælge gourmetburgere til hverdagspriser med danske råvare.

Kødet bliver derfor flere gange om ugen hentet fra Himmerland, så man undgår at fryse det ned og dermed får en saftigere bøf.

Menukortet er simpelt og helt klassisk.

Så hvad venter du på? Kom forbi Værftets Madmarked og lad Bøff Burgerbar sende dine smagsløg til tælling.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Tacos Mexico

Mexicansk, når det er bedst

Nicoleta og Romulus har samlet 25 års erfaring, som uddannede kokke og har de sidste 11 år, kastet deres kærlighed over det mexicanske køkken.

Fra store hoteller rundt om i Europa og de seneste 10 år i spanien, har de løftet den mexicanske fanfare til himmelske højder. En dyd de ifølge dem selv stadig har stor fokus på, da en stræben for at levere det bedste altid er for øje hos de to.

Og for at levere det bedste, skal råvarerne være i top. De er økologiske, friske og blandt andet importeret fra Mexico, så ikke alene smagen er fantastisk, men også autentisk.

De har det seneste år forkælet københavnerne med deres traditionsrige og mundvandsløbende tacos, hjertevarm chili con carne og sprøde nachos. Nu er vi de heldige og kan med åbne arme byde indenfor til deres mexicanske delikatesser.

Tacos Mexico er fingermad når det er bedst, så lad bestikket ligge og dyk ned med alle 5!

Spis her eller tag det med dig på farten og nyd de hyggelige omgivelser, hvor end du går hen.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Mias Crepes

Crepes; traditional taste of france

Mia har efter kun 10 måneder i Danmark taget det store skridt og har overtaget stadet Pandekage Hus med hendes mand Victor.

Inspirationen og passionen, kommer fra især Mias tid i Frankrig, hvor hun forelskede sig i crepes og lækre vafler.

For Mia handler det om glæden og smilet, hun får fra børnene, når de ser hendes madpandekager og desserter.

Den store kærlighed til børn og deres glæde er hver dag en drivkraft for Mia, der ikke er sen til at ‘dikke-dikke’ de mindste og lade de største skræddersy deres favorit pandekage.

Alle ingredienser hos Mia og Victor er naturlige og alt mad er, så vidt muligt, hjemmelavet og fyldt med kærlighed, glæde og passion.

De voksne elsker Mias madpandekager (specielt laksen er populær), børnene er vilde med de søde og lækre dessertpandekager med jordbær, banan, is og chokoladesauce (nogle af dem går ’all in’ og beder om tivolidrys eller marshmallows på toppen)

På Værftets Madmarked er vi virkelig glade for at have en så passioneret og dygtig CrepeQueen som Mia.

Har du været forbi? Hvis ikke, er det på høje tid.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Arabi-food

Syrisk tapas og andre specialiteter

Reem tvivlede ikke et øjeblik på, at drømmen kunne gå i opfyldelse, da hun i 2018 startede Arabi Food som resultatet af et integrationssamarbejde mellem Helsingør Kommune og Værftets Madmarked.

Og hendes tiltro holder stik! Efter små 2 år med Syrisk tapas i en lånt vogn, var Reem klar til at tage næste skridt og husbonden Yusuf, ikke sen til at bakke op om Reems drøm; At opbygge et fast stade med et udvidet menukort.

I foråret 2020 blev al sparsom fritid brugt på at bygge stade, finde leverandører til de helt rigtige råvarer, lave mad, smage og justerer. Resultatet kan duftes på lang afstand og smager ligeså velduftende, som det er.

Nu har du mulighed for at få skønne syriske tapas platter, smage original Sish Kebab og friske hjemmelavede falafler.

Deres varme åbenhed, selvtillid og kærlighed er i absolut verdensklasse. 

Et nyt kapitel for værftets historie er begyndt, vi glæder os til at dele det med jer!

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Yoomii Sushi

Qing Gao og hendes mand Changgin Yu, har tilsammen rullet sushi i mere end 20 år. De kommer fra Kina og startede deres sushieventyr hos Sticks & Sushi i 2010.

Deres erfaring har de bragt med sig til Værftets Madmarked, hvor du kan opleve deres specialiteter som Nigiri, Rispapir og Bao. Alle deres råvare er friske og kvaliteten smager tydeligt igennem hos Yoomi Sushi.

Inden Qing forelskede sig i madlavning og det sushirullende køkken, arbejdede hun med computer science og webdevelopment. Men det travle kontor liv og manglen på menneskelige relationer, blev for intetsigende. Qing savnede liv, glæde og interaktion med andre.

I dag har vi æren af at have Qing og Changgin på Værftets Madmarked, hvor netop liv og glæde er en del af hverdagen. Fantastiske egenskaber som de begge bidrager med. Både gennem deres skønne delikatesser, men også som personer.

Så kom forbi Yoomi Sushi og smag byens bedste fiskeruller!

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

FT Gastrogrillen The Shack

Ko og gris

Morten, som ejer The Shack, har masser af erfaring med sig. Han har arbejdet som kok og køkkenchef hele sit liv. Han forstår derfor, hvordan gode råvarer skal behandles og tilberedes fra bunden. 

Men livet i et køkken, uden specielt meget kundekontakt, blev for kedeligt for den glade og udadvendte Morten. Han skulle ud og tale, lave mad af kvalitetsvarer og få lov at vise sit produkt frem. 

I 2015 fik Morten øjnene op for Street Food. Her startede han en Foodtrucken “Gastro Grillen” og blev i 2017 en del af Værftets Madmarked med The Shack. 

Madlavning er Mortens store passion. Derfor sætter han også en ære i selv at lave alt fra bunden. Rødkål, mayonnaise, kød og agurkesalat. Alt undtagen brød og pommes frites er hjemmelavet. Dette gøres for at få den bedste smag frem uden alle tilsætningsstofferne. Alt kød er dansk eksport kød af allerhøjeste kvalitet. 

De gode råvarer og en dygtig kok med passion har betydet, at maden på The Shack får kunderne til at komme igen og igen. 

Flæskestegssandwichen er med i Helsingør Dagblads liste over ‘117 ting du skal opleve i Helsingør’ og Brisket burgeren også kaldet NY Cut, er med i Danmarksmesterskaberne i burger. 

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Gustoso

Italiensk, når det er bedst

’Klassisk er bedst’. Dette er Bobbys motto når han dagligt langer lækre, klassiske, italienske retter henover disken hos Gustoso.

Bobby og Loveleen er søskende og startede i 2008 et italiensk restaurant-koncept, da de boede i Spanien. I 2015 kom de til Danmark og havde et ønske om at videreføre deres helt store passion; Italienske klassikere.

Hos Gustoso får du stenovns pizza og pasta som italienerne laver det. Gode sunde råvarer, der bidrager med intense og genkendelige smage, er sikre vindere hos Bobby og Loveleen.

Trods deres indiske opvækst brænder søskendeparret for, at kokkererer på italiensk og dele deres glæde og kulinariske kunnen med hele verdenen. Og hvor ellers, end  Værftets Madmarked vælger man at slå sig ned?

Med en far som er uddannet kok, er de begge opvokset i køkkenet og deres kærlighed for god mad er derfor stor og uendelig. Netop derfor har de valgt at gå samme vej og glæder sig til at tage godt imod jer.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Suki Ramen

Japansk fusionskøkken

Xiafang kom til Danmark fra Kina for 12 år siden. Hun kom til Danmark for at studere, men blev forelsket i stedet og startede i 2018 Suki Ramen på Værftets Madmarked. Med familien i Kina arbejder Xiafang for at skabe en ny tilværelse i Danmark sammen med sin søster. Noget, der betyder hårdt arbejde og et stort afsavn til familien. 

Suki Ramens mission er at sprede budskabet om asiatisk mad. Maden er både velsmagende, farverig og med sunde råvarer. Det er en af de ting, som Xiafang værdsætter og har taget med sig fra sin tid som kok, på flere forskellige japanske restauranter igennem de seneste 12 år.

En af de ting Xiafang værdsætter ved Værftets Madmarked er atmosfæren og kunderne. Søde og glade kunder, der hygger sig i rare omgivelser.

De positive og tilbagevendende kunder, er noget af det, der driver Xiafang og giver hende selvtillid og tryghed i en kultur langt fra hjemlandet Kina. 

Frisk, asiatisk, sund mad er nøgleordene hos Suki Ramen.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

The Fish Project

Seafood, seafood and seafood

Et fisket projekt!

Hos The Fish Project får du en version af den klassiske fish’n chips, lavet på friske danske torske chunks, dyppet i friskrørt beerbatter, sprødstegt og serveret med hjemmelavet sauce tatar og perfekt stegte gyldne pommes frites. Det er nærmest som en bid af Storbritannien, bare bedre!

Stuntmanden Marius og forretningskvinden Alexandra, står bag The Fish Project og som de selv udtrykker det, så er deres mission at skabe den bedste fish’n chips, der findes på et dansk Streetfood marked. 

Hemmeligheden er, at fisken altid skal være frisk, servicen skal være i top og kokkene dygtige og passionerede. Retterne er originale og du kan få klassiske Fish’n chips, hummerhaler og en mixed plate med lidt fra hele staden. 

Og når dine retter er færdige til afhentning i stadet, er du ikke i tvivl, da mundvandet allerede er begyndt at løbe.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

The Moroccan Recipe

For 3 år siden kom Zakaria til Danmark fra Casablanca, Marokko. Her har han måtte skabe sig en ny tilværelse, i ukendte rammer. Men i det ukendte, har Zakaria medbragt sig noget meget familiært – nemlig alle hans yndlingsretter fra hjemlandet Marokko.

Med en far der har over 30 års erfaring som kok, har Zakaria været vant til at beskæftig sig med madlavning og med tidens gang, er det vokset sig til en stor passion. For Zakaria er det en ære at byde besøgende på sine autentiske retter, som blev de serveret hjemme i Marokko.

Det marokkanske køkken, fortæller Zakaria, er ikke noget man ofte oplever indenfor konceptet “street food”. Det har han derfor sat sig som mission, at lave om på.

Så kom ned forbi Zakaria og The Moroccan Recipe og smag på hans saftige lam med couscous, hans klassiker tagin med kylling, en marokkansk pastilla eller en af hans mange andre retter!

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Varnada

Indisk streetfood

Søskendeparret Bobby og Loveleen ejer sammen med deres forældre det indiske streetfoodstade Varnada. Sammen, viderefører de familieretter og det at tilberede traditionel klassisk indisk mad.

I Indien er det en del af kulturen, at børnene lærer, at lave mad fra barnsben og de er vokset op med en far der er udannet kok og har lavet mad for både den britiske og indiske hær og har rejst verden rundt med sine indiske retter. Med så spændende en barndom var det helt naturligt for Bobby og Loveleen, at gå i deres fars fodspor.

Målet med deres kokkeuddannelser var, at nå verden rundt og introducere ægte indisk madlavning, som enhver inder ville være stolt af at spise. På deres verdensrundrejse, kan de nu sætte flueben ved Italien, Spanien, Tyskland og Danmark, hvor det er Helsingør og København der er deres foretrukne salgssteder.

Hos Varnada sælger de kun gode varer. De går op i at have de rigtige, traditionelle krydderier og varer til deres indiske retter med gode og intense smage. Og med de stærke familiebånd tilbage i Punjab, er det aldrig svært at være forsynet med det ’bedste af det bedste’.

Loveleen, Bobby og deres kære forældre, glæder sig til at byde jer velkommen til deres familieverden i stadet Varnada, på Værftets Madmarked.

Navnet Varnada, stammer i øvrigt fra en lille flække i det nordligste Indien, hvor alle indbyggerne af en eller anden årsag har blå øjne

……… Neeej, det er bare gas! Navnet Varnada er resultatet af manglende korrekturlæsning; stadet skulle oprindeligt have heddet Varanda

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Asado

Argentinsk streetfood 

Asado, stedet hvor argentinsk grillkultur blomstrer på Værftets Madmarked. Der er tale om en kulinarisk oplevelse så autentisk, at du næsten kan høre tangoen spille i baggrunden.

Hos Asado findes der en menu, der er så proppet med argentinske delikatesser, at det er ligesom at tage en tur til Buenos Aires – bare uden jetlag. Deres Choripan er ikke bare en pølse i et brød. Nej, det er en hel symfoni af smagsoplevelser med hjemmelavet chimichurri som dirigent. Hvis du ikke har prøvet chimichurri før, så forestil dig en salsa, der har fået topkarakterer i alle fag.

Og hold nu op, deres Pepito Beef er en sand mester i sandwich-klassen. Tænk på det lækreste kød, tilsat grøn peber og løg, og du har en ret, der kunne få enhver vegetar til at overveje sin livsstil. Og lad os ikke glemme deres stjerne – Beef Steak.

Hos Asado handler det dog ikke kun om mad – det handler om en oplevelse. Asado formidler den argentinske kærlighed til godt selskab, fantastisk mad og sublime ingredienser. Deres dedikerede team står altid klar til at byde gæsterne velkommen med et smil og hjælpe med at finde det perfekte måltid.

Så besøg Asado på Værftets Madmarked – en smagfuld rejse til Argentina.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Våddokken

Drikkelse og andre væsker  

Er det vådt, er det her

Hvis du nogensinde har drømt om at være sømand, men er mere til sodavand end saltvand, så tag et ankerfald i Våddokken på Værftets Madmarked i Helsingør. Her finder du en stemningsfyldt bar fuld af bobler, brus og bartendere.

Her findes alt fra sodavand, der bringer minder fra barndommen tilbage, til et udvalg af øl, der kunne få enhver ølkender til at nikke anerkendende. Og hvis du vil give alkoholen en pause, så frygt ikke, deres lemonader er så friske og sprudlende, at du næsten kan høre citronerne klappe i takt.

Men hvis du er i humør til noget mere sofistikeret, så har Våddokken også en cocktailmenu.

Så sæt kursen mod Våddokken på Værftets Madmarked – om du er til en afslappende øl, en festlig cocktail, eller bare vil nyde en lemonade i solskinnet, så har de den perfekte drik til dig. De venter kun på, at du kommer ombord!

The Lucky Potato

Kartofler, der trylles om til lækre kreationer

Sune og Amanda mødtes i South Carolina i USA, hvor begge var på ferie fra henholdsvis Danmark og Idaho.

Ingen af dem var i tvivl om, at det var lige netop det, de hver i sær havde ventet på og efter, at have rejst mellem de to lande i 11 måneder, tog Amanda springet og flyttede sammen med Sune til Danmark.

I sommeren 2021 tog de så sammen et spring og forenede Sunes passion for madlavning med Amandas evner som iværksætter (og opvækst i en kartoffelstat) og startede The Lucky Potato.

De to heldige kartofler, lever nu ikke kun af kærlighed og kildevand, men også af kartofler. Ydmyge kartofler, der trylles om til lækre kreationer med unikke og spændende smage.

Hos The Lucky Potato bruger de ingredienser af god kvalitet og tilbereder lækker glutenfri mad fra bunden, både med og uden kød.

Råvarerne er så vidt muligt både danske og lokale. Derudover gør Sune og Amanda et stort nummer ud af at passe godt på kloden b.la. ved at benytte så meget som muligt af råvarerne og dermed undgå madspild.

The Lucky Potato serverer comfort food med et twist, for nogen gange er det ikke kun din smagsløg der skal forkæles, men også din sjæl.

Det nye stade på Værftets Madmarked bliver STEDET, hvor du kan møde de heldige kartofler, men ta’ dig i agt: kartofler bliver aldrig det samme igen, efter du har smagt Sune og Amandas kreationer.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

Hvabehar kaffebar

Kaffe, kager, is, shakes og gud ved hvad eller de finder på
Nu skal du høre om Kaffebaren på Værftets Madmarked. Et sted hvor kaffens dybe aroma blander sig med duften af fristende kager, bagt med lige dele kærlighed og de bedste ingredienser. Det er som at træde ind i en bageglad bedstemors drøm.

Men vent, der er mere! Kaffebaren er nemlig ikke kun et paradis for kaffedrikkere og kageelskere. For de virkeligt modige sjæle, tilbyder de freakshakes – en guddommelig syndflod af sødme, farver og alt derimellem. Det er som en kulinarisk version af en rutsjebane i en forlystelsespark.

Er du typen, der foretrækker det lidt mere forfriskende? Jamen, så har Kaffebaren selvfølgelig også noget til dig. Deres friskpressede juice er så farverige, er det friske og vitaminfyldte alternativ. Og når solen brænder høj på himlen, kommer Kaffebarens frossenpinde is og slush ice til undsætning.

Se fødevarestyrelsens smiley rapport

X