Læs mere om maden på Værftets Madmarked!

Pandekage hytten

Crepes; traditional taste of france

Mira har efter kun 10 måneder i Danmark taget det store skridt og har overtaget stadet Pandekage Hus efter hendes kæreste Victor, der nu udlever sin drøm i Godfather Ribs.

Inspirationen og passionen, kommer fra Miras tid i Frankrig, men passionen for crepes og lækre vafler kommer fra mere end bare maden.

For som Mira selv siger, handler det lige så meget om glæden og smilet, som hun får fra børnene, når de ser hendes madpandekager og desserter.

Den store kærlighed til børn og deres glæde er hver dag en drivkraft for Mira, der ikke er sen til at ‘dikke-dikke’ de mindste og lade de største skræddersy deres favorit pandekage.

Alle ingredienser hos Pandekage Hus er naturlige og alt mad er, så vidt muligt, hjemmelavet og fyldt med kærlighed, glæde og passion.

De voksne elsker Miras madpandekager (specielt laksen er populær), børnene er vilde med de søde og lækre dessertpandekagen med jordbær, banan, is og chokoladesauce (nogle af den går ’all in’ og beder om tivolidrys eller marshmallows
også)

På Værftets Madmarked er vi virkelig glade for at have en så passioneret og dygtig CrepeQueen som Mira.

Har du været forbi? Hvis ikke, er det på høje tid.

Arabi-food

Syrisk tapas og andre specialiteter

Reem tvivlede ikke et øjeblik på, at drømmen kunne gå i opfyldelse, da hun i 2018 startede Arabi Food som resultatet af et integrationssamarbejde mellem Helsingør Kommune og Værftets Madmarked.

Og hendes tiltro holder stik! Efter små 2 år med Syrisk tapas i en lånt vogn, var Reem klar til at tage næste skridt og husbonden Yusuf var ikke sen til at bakke op om Reems drøm; At opbygge et fast stade og udvide menukortet.

I foråret 2020 blev al sparsom fritid brugt på at bygge stade, finde leverandør til de helt rigtige råvarer, lave mad, smage og justerer. Resultatet kan du både dufte og smage.

De små skønne Syriske tapas du stadig kan købe, men du har nu også muligheden for at smage original Sish Kebab og friske velsmagende falafler.

Med sig i bagagen har Reem krigsoplevelser og flugt, men det smager man bestemt ikke i hendes mad.

Det er hjemmelavet varme, selvtillid og kærlighed i absolut verdensklasse

Et nyt kapitel for værftets historie er begyndt, vi glæder os til at dele det med jer.!

FT Gastrogrillen The Shack

Ko og gris

Morten, som ejer The Shack, har masser af erfaring med sig. Han har arbejdet som kok og køkkenchef hele sit liv. Han forstår derfor, hvordan gode råvarer skal behandles og laves fra bunden. 

Men livet i et køkken, uden specielt meget kundekontakt, blev for kedeligt for den glade og udadvendte Morten. Han skal ud og snakke, kunne lave mad af kvalitetsvarer fra bunden og få lov at vise sit produkt frem. 

I 2015 fik Morten så øjnene op for Street Food. Her startede han en Foodtrucken Gastro Grillen og blev i 2017 en del af Værftets Madmarked med The Shack. 

Madlavning er Mortens store passion. Derfor sætter han også en ære i selv at lave alt fra bunden. Rødkål, mayonnaise, kød og agurkesalat. Alt undtagen brød og pommes frites er hjemmelavet. Dette gøres for at få den bedste smag frem uden alle tilsætningsstofferne. Alt kød er dansk eksport kød af allerhøjeste kvalitet. 

De gode råvarer og en dygtig kok med passion har betydet, at maden på The Shack får kunderne til at komme igen og igen. 

Flæskestegssandwichen er med i Helsingør Dagblads liste over ‘117 ting du skal opleve i Helsingør’ og Brisket burgeren også kaldet NY Cut, er med i Danmarksmesterskaberne i burger. 

Gustoso

Italiensk, når det er bedst

Hos Gustoso laves autentiske stenovnspizzaer og friske salater! Høj kvalitet og velsmag er i højsædet hos de dygtige pizzamagere, der står bag et skønt udvalg af den elskede italienske spise. Udvalget spænder bredt, så alle sultne pizzaermaver kan tilfredsstilles på bedste vis.

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Suki Ramen

Japansk fusionskøkken

Suki Ramen tilbyder et bredt udvalg af forskellige japanske retter. Her kan du finde dejlige poke bowls med tun og laks, stegte nudler eller dejlige ramen supper.

Er det den lille sult du skal have stillet kan du selvfølgelig også få forårsruller, gyoza eller sprød tangsalat.

|

|

|

|

|

|

The Fish Project

Seafood, seafood and seafood

I rækken af præsentationen af vores skønne stader, er turen kommet til The Fish Project.

Her får du en version af den klassiske fish’n chips, lavet på friske danske torskechunks dyppet i friskrørt beerbatter, spødstegt og serveret med hjemmelavede sauce tatar og perfekt stegte gyldne pommes frites. Det er nærmest som en bid af Storbritannien, bare bedre!

Stuntmanden Marius og forretningskvinden Alexandra, står bag The Fish Project og som de selv udtrykker det, så er deres mission at skabe den bedste fish’n chips der findes på et dansk Streetfood marked. 

Alexandra og Marius har mange jern i ilden med ikke færre end 6 forretninger rundt omkring i Danmark og derfor er det deres partner Bianca du møder (eller kan høre) på Værftets Madmarked.

Bianca har været med siden 2017 og inden da studerede hun musik, som er hendes helt store passion. 

Da Bianca kom til Danmark, fik hun hvad hun selv beskriver som sin nr. 2 familie i Alexandre og Marius. De troede på hende og gav hende ansvar, trods den meget unge alder. 

Bianca siger med et beskedent smil at gæsterne er forelskede i The Fish Project og derfor kommer igen og igen. Hemmeligheden er, at fisken altid skal være frisk, servicen skal være i top og kokkene dygtige og passionerede. Retterne er originale og du kan få klassiske Fish’n chips, hummerhaler og en mixed plate med lidt fra hele staden.

Og når dine retter er færdige til afhentning i stadet, er du ikke i tvivl; Biancas stemme kan vække en sovende på flere kilometers afstand 📣

Godfather Ribs

The best ribs from this part of the world

Med en fortid i politiet har Victor oplevet lidt af hvert. Stress var en af de store faktorer, der gjorde, at Victor valgte at stoppe i politiet og i stedet tage hul på et liv med udlevelse af alt det der gør ham glad. 

I 2019 åbnede han et pandekagestade (som nu er overdraget til kæresten Mira, men det kan du læse meget mere om i præsentationen af Pandekage Hus) og i begyndelsen af 2020 kastede Victor sig så i stedet for over det mere maskuline kød-koncept med stadet Godfather Ribs. 

Stadet er bygget på drømme og vilje. Victors livret er ribs og derfor var hans mål at lave de bedste ribs ’in this part of the world’; tilberedt natten over i sous vide’en (kun iført specialmarinade med hemmelig opskrift) for at skabe mørhed, bevare saft og kraft og få det bedste ud af benene, derefter stegt i ovn for at få stegeskorpen frem og endeligt smurt med hjemmelavet BBQ-sauce for at pirre dine smagsløg og fedte dine fingre.

God damn, de er lækre! 

Filosofien er enkel; hvis man laver, hvad man elsker, skal man nok blive god til det. 

Du vil løbende opleve at menukortet udvides og tilpasses;

det der fungerer får lov at blive og justeres med den største respekt for ’originaliteten’. Det der ikke duer, ryger ud og det der efterspørges, skal forsøges. Så to nye ingredienser som confiteret and og ribeye steak, har netop fået hovedrollen i Godfathers nyeste retter.

’Man kan hvad man vil, når bare man gør det’.

Victor gør det; han er glad fordi han tog skridtet og nu udlever sin drøm. Og det bærer maden tydeligt præg af!

Varnada

Indisk streetfood

Varnada serverer lækker og autentisk indisk mad, heriblandt Butter Chicken, Tandoori Mix Grill, Naanbrød, Samosa og silkebløde mangolassi. Kom til Værftets Madmarked og nyd duften af varme krydderier, der breder sig i det gamle skibsværf.

|

|

|

|

|

|

|

|

Madam Blå

Kaffe og kage 

 

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Minato Sushi

Frisklavet sushi

For indehaveren, Marcin, er det at lave sushi en hobby, en lidenskab og en levevej, som Marcin udfører med høj præcision og af de bedste kvalitetsråvarer. Marcin har en lang fortid som køkkenchef i en af landets absolut bedste Sushikæder.

Han er uddannet i Japan hvor han lærte, ikke bare at lave velsmagende sushi, men også japansk kultur og køkkentraditioner. I 2019 blev kriblede lysten til selvstændighed så voldsomt i Marcins krop, at han besluttede sig for at kombinerer passionen for sushi og street food.

Marcin kastede en ansøgning til Værftets Madmarked afsted, blev inviteret til audition og med en stadeholderkontrakt i hånden, tog han tilbage til Japan for at få genopfrisket detaljerne og lære om de nye trends.

Hos Minato laves alle saucer og ris på samme traditionelle måde som i Japan. Langt størstedelen af de råvarer der benyttes i MINATO er organiske og menukortet gemmer på både nigiri, makiruller, ebi og tempuraruller, med siders som eddermamebønner, teriyakisauce, syltet ingefær og frisklavet wasabi

MINATO er en lille fiktionsfyr fra Tokio-distriktet; MINATO er mesteren!

Rumbles

Saftige burgere ad de bedste råvarer

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Steff Houlberg

Pølser og toast

|

|

|

|

|

|

|

|

|

Coffee World

Juice & Sandwich |

|

|

|

|

|

|

|

|

X